Over PMT

Missie

Wij bieden psychomotorische therapie aan waarin jij centraal staat. Het therapeutisch proces wordt afgestemd op jouw mogelijkheden en unieke persoonlijkheid. Door middel van laagdrempeligheid en persoonlijke aandacht willen wij je veilige omgeving bieden waarin je je eigen ervaringen op kunt doen en op die manier klachten kunt laten verminderen of zelfs kunt laten verdwijnen. Het doel is om je uiteindelijk op eigen kracht zelf verder te ontwikkelen.

Visie: “Leer gevoelens, door te doen!”


Wie zit er achter PMT Steenwijkerland?

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Debby Cornelissen en sinds mei 2014 ben ik als zelfstandig psychomotorisch therapeut in Steenwijkerland gevestigd.

Ik ben jarenlang als docent lichamelijke opvoeding en psychomotorisch therapeut in het middelbaar beroepsonderwijs en speciaal onderwijs werkzaam geweest. Hier zag ik soms leerlingen worstelen met extreme gedragsproblemen, angsten en verslavingsproblematiek. Helaas is de pedagogische- en psychische ondersteuning voor deze jongeren binnen het reguliere onderwijs niet altijd toereikend waardoor ze vaak tussen wal en het schip vielen.

Dit heeft mij na enkele jaren ervaring als PMT-er, werkend voor verschillende instellingen, doen besluiten om een eigen praktijk te starten en (met name) jongeren tijdens de schoolperiode te begeleiden.

Inmiddels is PMT Steenwijkerland uitgegroeid tot een praktijk met meerdere medewerkers. Zo werkt Anneloes Versteeg als psychomotorisch therapeut en is Yvonne Buursma de bewegingsagoog. Daarnaast bieden we binnen ons team stageplekken aan vierdejaars studenten van de HBO opleiding Social Work en PMT. Soms zal er dus een stagiair bij ons aanwezig zijn.

Waar werkt PMT Steenwijkerland?

De trainingen, begeleiding en behandelingen worden op de praktijk bij Vitaal Zuidveen (kijk hier voor het kaartje) aangeboden, maar kan ook op locatie plaatsvinden. PMT Steenwijkerland maakt gebruik van diverse gymlokalen, gymzalen en speellokalen in de buurt van (basis)scholen.

PMT Steenwijkerland is zorgaanbieder bij Gemeente Steenwijkerland.
Psychomotorische therapie wordt in veel gevallen door ziektekostenverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.