Over PMT

Wie zit er achter PMT Steenwijkerland?

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Debby Cornelissen en sinds mei 2014 ben ik als zelfstandig psychomotorisch therapeut in Steenwijkerland gevestigd.

Mijn bedrijfsfilosofie is:

“Leer gevoelens, door te doen!”

Ik ben jarenlang als docent lichamelijke opvoeding en psychomotorisch therapeut in het middelbaar beroepsonderwijs en speciaal onderwijs werkzaam geweest. Hier zag ik soms leerlingen worstelen met extreme gedragsproblemen, angsten en verslavingsproblematiek. Helaas is de pedagogische- en psychische ondersteuning voor deze jongeren binnen het reguliere onderwijs niet altijd toereikend waardoor ze vaak tussen wal en het schip vielen.

Dit heeft mij na enkele jaren ervaring als PMT-er, werkend voor verschillende instellingen, doen besluiten om een eigen praktijk te starten en (met name) jongeren tijdens de schoolperiode te begeleiden.

Persoonlijke aandacht

Ik bied zorg aan waarin jij centraal staat. Het therapeutisch proces wordt afgestemd op jouw mogelijkheden en unieke persoonlijkheid. Door middel van laagdrempeligheid en persoonlijke aandacht wil ik een veilige omgeving bieden waarin je je eigen ervaringen op kunt doen en op die manier klachten kunt laten verminderen of zelfs kunt laten verdwijnen. Het doel is om je uiteindelijk op eigen kracht zelf verder te ontwikkelen.

Waar werkt PMT Steenwijkerland?

De trainingen, begeleiding en behandeling wordt op locatie aangeboden.Ā Dit betekent dat we naar een geschikte locatie zoeken, die per fiets of op loopafstand van je huis, school of werk bereikbaar is. Je hoeft dus geen ingewikkelde of stressvolle reis te ondernemen om een training of behandeling te volgen.

Begeleiding of behandeling tijdens schooltijd behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld praktisch zijn wanneer je afhankelijk bent van openbaar vervoer of schooltaxi. Ook wanneer de hulpvraag school- of werkgerelateerd is, kan in overleg met de school of werkgever naar een passende dag, tijdstip en locatie in de buurt gezocht worden. PMT Steenwijkerland maakt gebruik van diverse gymlokalen, gymzalen en speellokalen in de buurt van (basis)scholen.

PMT Steenwijkerland is zorgaanbieder bij Gemeente Steenwijkerland.
Psychomotorische therapie wordt in veel gevallen door ziektekostenverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.