Training

Trainingsaanbod


Aandachtstraining:

Herken  je dit van jezelf? Je voelt je weleens onzeker.” Ben ik wel leuk genoeg, zie ik er goed uit?” Je gaat hierover piekeren en worstelt met de gedachten over je eigen zelfbeeld. Hoe reageer jij hierop? Trek jij je terug of wil je juist opvallen met ‘pleasen’ of door alleen aan jezelf te denken; met pesten, stoer doen of boos worden. Soms raak je verstrikt in houdingen die op het moment iets op lijken te leveren.

Lijkt het je fijn om je hoofd vol gedachten tot rust te brengen? Wil je jouw gevoelens voelen en leren begrijpen? Wil je leren je beter te concentreren?

Jij kunt in de aandachtstraining leren door mindfulness anders om te gaan met klachten of problemen die er nu eenmaal zijn. Zoals storm in je hoofd, steeds maar ‘moeten’ bewegen of meteen ‘doen wat je denkt’.

 Aandacht voor adem kan helpen!

“Je adem kun je niet vergeten, nergens laten liggen of laten vallen. Hij is er altijd, zolang je leeft”


Weerbaarheidstraining:

Er wordt via sport, spel, eenvoudige zelfverdediging technieken en beweging sociale vaardigheden en communicatievaardigheden aangeleerd die nodig zijn om met zelfvertrouwen een eigen weg te vinden. De training volgt de Rots & Water methode, een methode voor jongens & meiden, basisschoolbreed, maar ook goed in te zetten bij een autismespectrum stoornis en het begeleiden van psychotraumatische ervaring bij jongeren en jong volwassenen.

Veel autistische jongeren zijn niet erg weerbaar; worden vaak gepest, weten niet hoe ze in allerlei situaties mogen/moeten reageren, zowel verbaal als fysiek en kunnen ze daardoor, als de druk te hoog oploopt, soms “ontploffen” met alle gevolgen van dien. Ook de omgekeerde reactie komt veel voor: zich (nog verder) in zichzelf terugtrekken en zich afzijdig houden met als gevolg een toename van depressieve gevoelens. Beide patronen worden door de jongeren zelf vaak niet herkend.


Impulscontrole en budgetbeheer (i.s.m. FG budgetcoach)

De training impulscontrole en budgetbeheer is met name geschikt voor mensen met ADHD. Deze vaardigheidstraining is gericht op het beter leren omgaan met impulsiviteitproblemen in combinatie met het omgaan met financiën.

Bij impulsief gedrag handel je vaak al voordat je er goed over hebt nagedacht. Dit kan tot problemen leiden in je baan of in je relatie; je doet of zegt makkelijk dingen waar je achteraf spijt van hebt.  Vaak hangt dit samen met het doen van impulsieve aankopen, je gokt of je hebt alcohol- of drugsproblemen waardoor financiële problemen kunnen ontstaan.

In deze training leer je aan de hand van een duidelijk stappenplan om risicosituaties, waarin dit gedrag vaak voor komt, tijdig te herkennen. Je leert om deze situaties waar mogelijk uit de weg te gaan of er beter mee om te gaan. Daarnaast wordt er geleerd om alternatief gedrag toe te passen en  anders te leren denken.


Heb je vragen of wil je meer informatie over psychomotorische therapie? Je kunt ons bereiken via info@pmtsteenwijkerland.nl of via het formulier op de contactpagina.