Aandachtstraining voor volwassenen met autisme

Aandachtstraining op basis van mindfulness is een relatief nieuwe therapievorm, die bewezen effectief is bij volwassenen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis).

Mindfulness kan mensen met ASS helpen om meer rust in het hoofd te krijgen, om beter in te slapen, om de situatie gemakkelijker te accepteren en om meer in contact te komen met lichamelijke grenzen.

Hoe ziet een aandachtstraining eruit?

Tijdens een aandachtstraining leer je een aantal verschillende meditaties aan die je thuis gaat beoefenen. Je onderzoekt, samen met de hulpverlener, welke meditaties helpend zijn en welke niet. De op ASS aangepaste training is erg concreet en duidelijk, wat voor mensen met ASS erg prettig is.

Aandachtstraining bij PMT Steenwijkerland

PMT Steenwijkerland biedt aandachtstraining op basis van mindfulness individueel en in groepen van maximaal 4 deelnemers aan. Dit betekent dat iemand met ASS individueel of met lotgenoten aan de slag gaat, samen met de hulpverlener. Als je je hiervoor aanmeldt dan krijg je eerst een individueel gesprek om samen te onderzoeken of de training op dat moment passend is. Als dit het geval is, dan kan er gestart worden.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Je kunt ons bereiken via info@pmtsteenwijkerland.nlĀ of via het formulier op de contactpagina.

Meer weten over stressregulatie bij volwassenen met autisme? Kijk eens op de website www.mindfulnessbijautisme.nl.