Begeleiding

PMT Steenwijkerland biedt ook (ambulante) begeleiding en specialistische individuele begeleiding. Binnen de praktijk van PMT Steenwijkerland beschrijven we het volgende:

Begeleiding
waaronder begeleiding in budgetbeheer, begeleiding in vrijetijdsbesteding en/of begeleiding in sociale situaties die spannend zijn.

Met een (licht) verstandelijke beperking heb je soms nét wat extra begeleiding nodig. Wij bieden begeleiding als de grip op het dagelijks leven mist, of wanneer er moeite is met de invulling van vrije tijd of als je niet zo goed grenzen kunt stellen. Ook als daarbij sprake is van het hebben van schulden, wordt het leren beheren van inkomsten en uitgaven ingezet.

Specialistische begeleiding individueel
Wanneer er sprake is van specifieke problematiek, zoals bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, autisme of ADHD, kan het nog moeilijker zijn om zelf de balans te bewaren. Ook grote levensgebeurtenissen kunnen zulke diepe sporen achterlaten, dat het zonder begeleiding niet meer lukt om de balans in het leven weer te vinden. Specialistische ambulante begeleiding houdt in het begeleidingsaanbod rekening met eventuele beperkingen of bijzonderheden die horen bij deze problematiek. Deze specialistische individuele begeleiding wordt op locatie geboden omdat er een oefenruimte is om nieuwe situaties te oefenen. Begeleiding wordt geboden bij uiteenlopende problemen zoals:

  • Problemen bij het functioneren in werk of dagbesteding;
  • Problemen bij het in stand houden van relaties;
  • Problemen met sociaal-emotionele weerbaarheid;
  • Problemen met sociale vaardigheid;
  • Echtscheidingsproblematiek;
  • Negatief zelfbeeld;
  • (Faal)angst;
  • Somberheid.

Specialistische ambulante individuele begeleiding gaat uit van de beperkingen maar vooral van de mogelijkheden die voortkomen uit deze specifieke problematiek. Er wordt toekomstgericht en oplossingsgericht gewerkt aan het vergroten van eigen mogelijkheden om de problemen in het leven de baas te worden. Met volwassenen wordt in beeld gebracht welke problemen er zijn en daarna wordt er een begeleidingsplan opgesteld van waaruit gewerkt wordt aan het vergroten van vaardigheden of om een nieuwe balans in het leven te vinden.


Heb je vragen of wil je meer informatie over psychomotorische therapie? Je kunt ons bereiken via info@pmtsteenwijkerland.nl of via het formulier op de contactpagina.